Det vigtigste er pauserne

Behandler du dig selv som en maskine?

Alt for ofte glemmer vi, at det vigtigste er pauserne. Vi tror vi kan opfører os som en maskine, der kan køre derudaf time efter time, dagen lang, dag efter dag. Vi glemmer at prioritere os selv, og indse at vi er vores egen vigtigste ressource.  Jeg ved det, og jeg er ikke særlig stolt af at fortælle, at jeg har gjort det alt for mange gange, Og ja arbejdsopgaverne er både spændende og vigtige, vi kan ikke svigte kunder eller kolleger. Jeg skal lige …

Men det går ikke, det går galt hver gang, hver eneste gang!

Heldigvis er det muligt at ændre

Det der skal til:

  1. Er blot forståelse for at pauser er vigtige – livs vigtige. Har taget mig mange år, men du behøver jo ikke være ligeså tungnem som mig.
  2. En beslutning om at prioritere dine pauser – den kan tages på 3 sekunder, hvis du vil.
  3.  At du mærke efter i løbet af dagen, om det er en pause du har brug for.
  4.  Tag pause
  5.  Mærk hvor godt den gør dig.

Det jeg oplever er:

Det er i pausen, jeg  lader op og får de gode ideer

Vi tror, vi skal knokle derudad for at nå det vi gerne vil. Men min oplevelse er, at når jeg gør det, lukker kroppen ned, overskuddet og overblikket er væk og inspirationen forsvinder.

Det er ikke fedt. Det er lettere at springe over hvor gærdet er lavest og komme lettere til tingene. Jeg har igen og igen oplevet at løsningen på en udfordring eller inspiration til det næste skridt er kommet når jeg er afslappet. Dvs. i en pause.

Undgå stress og overbelastningsskader

Flere af mine kunder arbejder som stresscoaches og de beretter ind af en kant, at det første der ryger, når presset på arbejde stiger er pauserne, så også af den grund skal pauser prioriteres.

Jeg er så heldig som selvstændig selv at kunne tilrettelægge min tid, så er det da tude tosset ikke at benytte sig af at den dejligste natur er lige uden for døren, at det er forår og solen skinner.

Øv dig i at mærke efter, hvornår du har brug for en pause.

Får du prioriteret dine pauser? Kender du nogle gode gåture?

God fornøjelse med at få ladet op.

Susanne

Tid til en pause med sol i øjnene og vind i håret.

Comments are closed.